Terug naar overzicht
21 september 2023 | 3 minuten

Golf aan klimaatclaims dreigt voor bedrijfsleven. Is jouw bedrijf voldoende voorbereid?

Vanaf 2024 moeten bijna 50.000 Europese bedrijven gedetailleerd rapporteren over hun impact op het klimaat en het milieu als onderdeel van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deskundigen waarschuwen bedrijven voor mogelijke claims en bestuurdersaansprakelijkheid als gevolg van de implementatie van de CSRD. Dat kan ook jouw bedrijf betreffen. Castro Communicatie staat daarom voor je klaar.

Golf aan klimaatclaims dreigt voor bedrijfsleven. Is jouw bedrijf voldoende voorbereid?

Het aantal duurzaamheidsgerelateerde rechtszaken is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, met een stijgende trend sinds de succesvolle klimaatrechtszaak tegen Shell in 2021. De CSRD zal naar verwachting leiden tot nog uitgebreidere rechtszaken. Voornamelijk claims van milieuorganisaties.

Ook jouw bedrijf moet wellicht informatie zoals CO2-uitstoot en het risico op kinderarbeid in de toeleveringsketens openbaar maken. Door deze grotere transparantie kan ook jouw bedrijf een doelwit worden voor mogelijke claims, wat kan leiden tot mogelijke reputatieschade en financiële schade. Hoewel sommige bedrijven lobbyen voor uitstel van de implementatie van de CSRD, wordt verwacht dat deze doorgang zal vinden vanwege de grote politieke druk. 

Bedrijven moeten zich dus voorbereiden. En dan bedoelen we niet alleen het voorbereiden op de mogelijkheid van toenemende groene investeringen. Op het afbouwen van het gebruik fossiele brandstoffen. Of op mogelijke voorbereiding op uitbetalingen in het geval van massaclaims. 

We bedoelen het voorbereiden van je strategische communicatie, reputatie- en risicomanagement. Het voorbereiden van je belangenbehartiging en beïnvloeding van overheid en politici, om ervoor te zorgen dat de weg naar een duurzamere wereld werkelijk implementeerbaar en haalbaar is voor bedrijven. Voorbereiden om campagnes en communicatie naar buiten te brengen, om jullie doelgroep te laten zien dat jullie als bedrijf vooruitgang boeken op het gebied van duurzaamheid.

Castro Communicatie staat voor je klaar. We bieden strategisch advies en praktische uitvoering op het gebied van communicatie, reputatie en lobby om resultaten te bereiken die er voor jou toe doen. 

  • We helpen met het versterken van jullie strategische- en crisiscommunicatie en het verbeteren of behouden van jullie reputatie. Castro zorgt ervoor dat jouw boodschap wordt gehoord en jouw doelgroep ziet waar je voor staat en wat je doet binnen deze transitie. Dat doen we door strategiebepaling, het ondersteunen bij de uitvoering, en het bieden van (crisis)communicatietraining.
  • We helpen met belangenbehartiging en beïnvloeding. Castro helpt je soepel navigeren door de gangen van de macht. Castro vereenvoudigt de complexe wereld van de politiek en overheid. We helpen om relevant beleid voor jouw branche of sector te monitoren en te beïnvloeden. We denken mee met welke ambtenaren, bestuurders of politici je dient te spreken en wat je ze moet vertellen. Wij zorgen dat je gehoord wordt waar het telt.
  • We zetten onze kracht in voor jullie resultaat, een uitgebreid netwerk in het bedrijfsleven, de media, politiek en de overheid. De uitgebreide connecties van Castro Communicatie zorgen ervoor dat onze strategieën altijd gebaseerd zijn op een diep begrip van het speelveld. Ons netwerk van specialisten op het gebied van communicatie en lobbyen stelt ons altijd in staat om een aanpak op maat te ontwikkelen voor jouw bedrijf of organisatie.

Als Castro staan we voor je klaar. Dat doen we graag op maat. En via nauw persoonlijk contact. Zo komen we samen tot het beste resultaat. 

Benieuwd wat Castro kan betekenen voor jouw bedrijf of organisatie? Laten we een kop koffie drinken!

Neem direct contact met ons op via:

E: castro@castrocommunicatie.nl

T: 020 21 42 138

Benieuwd naar onze andere blogs? Klik dan hier.