Heldere communicatie

Weet je doelgroep precies waar je bedrijf of organisatie voor staat? Is je reputatie goed? Ben je regelmatig met de juiste boodschap in de media te vinden? Veel bedrijven en organisaties schakelen Castro in om hun (corporate) communicatie, reputatie en zichtbaarheid te verbeteren.

Onze diensten

Strategie

Een goede reputatie is belangrijk om je doelen te kunnen behalen. Castro Communicatie helpt bedrijven en organisatie met het maken en verbeteren van hun (corporate) communicatiestrategie. Wat is hét verhaal van jouw bedrijf of organisatie en hoe breng je die zo goed mogelijk over het voetlicht? Wat is een geloofwaardig, realistisch en onderscheidend verhaal?

Dit doen we voor een variëteit aan bedrijven: van multinationals zoals platformbedrijven tot kleinere stichtingen.

Uitvoering

Een concrete strategie en acties op papier hebben is één; uiteindelijk draait het om de uitvoering en het behalen van resultaat. Het team van Castro Communicatie helpt, desgewenst, opdrachtgevers met de uitvoering van de communicatiestrategie. We zijn pragmatisch en hands-on en schakelen snel: met de opdrachtgever, met media en met andere stakeholders.

Training

Goede voorbereiding is het halve werk. Castro Communicatie heeft veel ervaring in het trainen en voorbereiden van bestuurders, directieleden en woordvoerders. Kun jij of kan jouw directeur of bestuurder al op een uitstekende manier de juiste boodschap overbrengen? Weet je wat te doen als er een crisissituatie ontstaat?

Castro Communicatie geeft de volgende trainingen:

  • Mediatraining
  • Presentatietraining
  • Crisiscommunicatie

Klanten waar we trots op zijn

Bekijk al onze cases

ENERGYNEST | Communicatie

ENERGYNEST is een Noors energiebedrijf dat met warmteopslag de industrie helpt verduurzamen. Het heeft Castro ingeschakeld om in Nederland bekender te worden en een netwerk op te bouwen:

“ENERGYNEST versnelt de energietransitie van de industrie met thermische opslag en duurzame warmte. Sinds 2023 zijn we ook in Nederland actief. Castro helpt ons met het bekend worden in Nederland. Dat doen ze met veel kennis van de energiesector en een sterk netwerk bij de media en de overheid. Bedankt!”

Mareike Schumm | Head of Marketing & Communications ENERGYNEST

Uber | Communicatie

Uber is een technologiebedrijf dat vooral bekendstaat om zijn ride-sharing app, die passagiers verbindt met chauffeurs van particuliere voertuigen via een mobiele app. Naast personenvervoer biedt Uber ook leveringsdiensten zoals Uber Eats, die het mogelijk maakt om maaltijden van lokale restaurants te bestellen en te laten bezorgen. Het EMEA hoofdkantoor van Uber is in Amsterdam gevestigd.

In 2021 trok Uber bij Castro aan de bel voor support op het gebied van communicatie. Uber zocht specifiek onze expertise voor het ontwikkelen en verfijnen van hun communicatiestrategie, met als doel hun boodschappen helder en effectief over te brengen.

Onze diensten voor Uber strekken zich uit van strategisch advies over belangrijke aankondigingen en activiteiten tot hands-on uitvoering, zowel in Nederland als internationaal. We helpen o.a. bij het ontwikkelen van nieuwe campagnes, het begeleiden van mediaverzoeken en de contacten met de pers. Dat leidde onder andere tot uitgebreide interviews met Uber CEO Dara Khosrowshahi in de Telegraaf en EW Magazine.

“Ik heb Castro leren kennen als een zeer hands-on bureau, doordat ze altijd bereikbaar zijn en snel schakelen. Het is fijn om met Castro te sparren over de strategie en ze hebben een heel goed netwerk.”

Rick Janse Kok | Uber, Head of Communications Northern Europe

Flink | Communicatie & Lobby

Flink bezorgt snel boodschappen die online besteld kunnen worden via de app of website. De ‘flitsbezorger’ heeft Castro Communicatie eind 2021 ingeschakeld. Op dat moment speelden er veel discussies met diverse gemeenten over waar de bezorgers zich wel of niet mochten vestigen. Verschillende gemeenten gingen zeer verschillend met het fenomeen flitsbezorging om. De ene gemeente zag het als retail, anderen juist niet. Het gevolg: veel onduidelijkheid over waar je nu wel of niet een locatie kunt openen. Castro ondersteunt Flink inmiddels al drie jaar met contacten met overheden en de media. Voor Nederland en regelmatig ook voor het hoofdkantoor.

Door veel contacten te leggen en gesprekken te voeren met wethouders en ambtenaren van alle meer dan 40 gemeenten waar Flink actief is en een proactief mediabeleid te voeren is het beeld over flitsbezorging enorm verbeterd. Het leidde bijvoorbeeld in 2023 tot uitgebreide interviews in de Volkskrant en de Telegraaf met Flink-directeur Kiesler over hoe het bedrijf voor alle verbeteringen heeft gezorgd.

Flink zelf is zo hard gegroeid dat inmiddels al meer dan een miljoen Nederlanders bij het bedrijf hebben besteld.

“Flink is in korte tijd heel populair geworden. We hebben veel contact met de omgeving van onze hubs, de media en de overheid. Castro helpt ons daar uitstekend bij. Snel en pragmatisch.”

Robin Kiesler | General Manager Flink Nederland

Wij werken o.a. voor: