Lobby met resultaat

Wat is het beleid van de overheid op een bepaald terrein, hoe beïnvloed je dat beleid, met welke ambtenaren, politici of bestuurders dien je daarvoor te spreken en wat moet je ze vertellen? Dat zijn vragen waar vrijwel alle bedrijven en organisaties regelmatig tegenaan lopen. Castro helpt je erbij.

Onze diensten

Strategie

Voor veel bedrijven en organisaties geldt dat de overheid ʻeen andere taalʼ spreekt. De meeste ondernemers en bestuurders hebben het in hun dagelijks werk niet over moties en amendementen, wetswijzigingen, concept-bestemmingsplannen, subsidieverordeningen en vergunningprocedures. Toch is het belangrijk om te weten wat er speelt ‘in de politiek’. Vroeg of laat kan het je bedrijfsvoering (enorm) raken. Castro heeft veel politieke ervaring en kennis en een goed netwerk. Wij adviseren bedrijven en organisaties hoe ze hun lobby het beste kunnen aanpakken. Het is cruciaal om hier op tijd mee te beginnen.

Uitvoering

De wereld van de politiek en het lobbyen is dynamisch. Het is belangrijk om de juiste contacten te hebben en in te spelen op actuele ontwikkelingen. Cruciaal is het ook om vrienden te maken ‘als je ze nog niet nodig hebt.’ Door goede relaties op te bouwen wordt jouw standpunt en positie goed gehoord of krijg je zelfs ‘een stoel aan tafel’. Castro staat veel bedrijven en organisaties bij om dit zo effectief mogelijk aan te pakken en helpt ook contacten te leggen.

Training

Lobbyen is een vak op zich. Castro Communicatie traint (nieuwe) bestuurders en directeuren en andere betrokkenen op het gebied van effectief lobbyen. Dat doen we interactief, met realistische en uitdagende cases en voorbeelden.

Klanten waar we trots op zijn

Bekijk al onze cases

Uber | Communicatie

Uber heeft Castro Communicatie ingeschakeld voor ondersteuning op het gebied van (corporate) communicatie. Wij begeleiden sinds 2021 Uber met strategie, communicatie en media.

“Ik heb Castro leren kennen als een zeer hands-on bureau, doordat ze altijd bereikbaar zijn en snel schakelen. Het is fijn om met Castro te sparren over de strategie en ze hebben een heel goed netwerk.”

Rick Janse Kok | Uber, Head of Communications Northern Europe

Pathé | Lobby

Pathé heeft Castro ingeschakeld voor ondersteuning bij contacten met stakeholders, met een focus op de directe omgeving van de theaters:

“Voor een bedrijf als Pathé is het belangrijk goede contacten met de omgeving van onze theaters te hebben. We hebben Castro Communicatie gevraagd om onze theatermanagers daarbij te begeleiden. De belangrijkste boodschap van Stefan en Frits: “Maak vrienden als je ze nog niet nodig hebt.” Onze managers hebben veel nuttige tips gekregen en zijn zeer enthousiast.”

Jacques Hoendervangers | CEO Pathé Nederland

Flink | Communicatie & Lobby

Flink bezorgt snel boodschappen die online besteld kunnen worden via de app of website. De ‘flitsbezorger’ heeft Castro Communicatie eind 2021 ingeschakeld voor ondersteuning op het gebied van communicatie en contacten met overheden.

“Flink is in korte tijd heel populair geworden. We hebben veel contact met de omgeving van onze hubs, de media en de overheid. Castro helpt ons daar uitstekend bij. Snel en pragmatisch.”

Benjamin Zagel | General Manager Flink Nederland

Wij werken o.a. voor: