Lobby

Wat is het beleid van de overheid op een bepaald terrein, hoe beïnvloed je dat beleid, met welke ambtenaren, politici of bestuurders dien je daarvoor te spreken en wat moet je ze vertellen? Dat zijn vragen waar vrijwel alle bedrijven en organisaties regelmatig tegenaan lopen. Wij houden niet van dikke (en dure!) lobbystrategieën en geouwehoer. We houden wel van aanpakken en actie.

We helpen je dan ook graag met concreet advies en hulp bij jouw lobby!

Download hier gratis ons whitepaper Lobby met resultaat, met vijf concrete acties voor een succesvolle lobby.

Castro Communicatie over lobby met resultaat

 

‘We kijken met opdrachtgevers concreet naar wat voor hen van belang is om te veranderen, en gaan dan aan de slag met het benaderen van de juiste personen die kunnen zorgen voor verandering. Voor politici en bestuurders is het ontzettend belangrijk om te weten wat er speelt en wat voor bedrijven en voor organisaties belangrijk is. We houden er absoluut niet van dat er hele dikke plannen en strategieën worden gemaakt. Die zijn wel duur voor de opdrachtgever, maar eigenlijk nauwelijks effectief. Castro kent de beide kanten. We hebben veel ervaring in lobbyen, maar we hebben ook de ervaring aan de andere kant, als politicus of als bestuurder. Die combinatie maakt dat we voor opdrachtgevers heel effectief zijn. Als je politicus of bestuurder bent, dan word je zo ontzettend vaak met een negatieve boodschap benaderd. Dat is niet leuk en ook volstrekt onnodig. Schakel je Castro in voor jouw lobby, dan kijken we vooral ook naar een optimistische boodschap. Dat is veel effectiever en ook een stuk leuker voor de ontvanger.’

Lobby advies

Bedrijven en organisaties die met lobbyen te maken krijgen, weten hoe lastig dat kan zijn. Je dient je te verdiepen in het beleid van de overheid op een bepaald terrein en je dient vervolgens te weten met welke partijen je moet spreken om dit beleid in jouw voordeel te kunnen beïnvloeden. Hoewel er bij het lobbyen veel gepraat moet worden, zijn wij niet van het geouwehoer of dikke rapporten waar veel in wordt gezegd maar weinig in staat. Wij houden van aanpakken en concrete oplossingen. Laat ons ook voor jou aan de slag gaan om successen te behalen met onze lobby advisering!

 

Lobby adviesbureau met ervaring aan beide zijden

Een voordeel van Castro Communicatie is dat we zowel bedrijven hebben geholpen met hun lobby alsook aan de andere kant hebben gestaan als politicus en bestuurder. We weten daardoor welke strategieën de meeste kans van slagen hebben, zodat we daar vol op kunnen inzetten. Bij Castro richten we ons vooral op een optimistische boodschap, omdat die eerder tot het gewenste resultaat zal leiden. Om een indruk te krijgen van een aantal concrete acties, kun je hier ons gratis whitepaper Lobby met resultaat downloaden. Daarin vind je alvast vijf concrete acties voor een succesvolle lobby.

 

Lobby advisering via Castro Communicatie

Castro Communicatie bestaat sinds 2019, maar oprichters Stefan de Bruijn en Frits Huffnagel beschikten al over een schat aan ervaring voordat ze de krachten bundelden in en met Castro. Daarbij genieten zij ook de ervaring als politicus en kennen daardoor de wegen die je het beste kunt bewandelen. We helpen jou ook graag met lobby advies. Neem contact op voor een kennismaking om de mogelijkheden te bespreken van Castro als jouw lobby adviesbureau. Je bent welkom op ons kantoor in de binnenstad van Amsterdam maar we kunnen ook bij jou langskomen. Bel voor een afspraak met 06 – 104 66 828  of mail naar castro@castrocommunicatie.nl