Strategische communicatie

Castro helpt jouw bedrijf graag met het strategisch inzetten van communicatie om je doelen te bereiken

Bij Castro Communicatie geloven we dat strategische communicatie de sleutel is tot het succes van elke organisatie. Of je nu een multinational of een lokale organisatie bent, een heldere en doordachte communicatiestrategie is essentieel om je boodschap effectief over te brengen en je doelgroep te bereiken. We werken graag nauw samen om jouw doelen te identificeren en een strategie te ontwikkelen die past bij jouw specifieke behoeften.

Onze aanpak is hands-on en resultaatgericht. We helpen je niet alleen bij het formuleren van je boodschap, maar ook bij de praktische uitvoering ervan. Ons team van experts staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces, van het creëren van content tot het beheren van mediarelaties. Bij Castro draait alles om meetbare resultaten; we zorgen ervoor dat elke stap in je communicatiestrategie bijdraagt aan je overkoepelende doelstellingen.

Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de nieuwste trends en technieken, zorgen we ervoor dat je met jouw communicatie altijd een stap voor loopt. Bij Castro Communicatie staan we altijd voor je klaar, ook buiten de traditionele kantooruren, om ervoor te zorgen dat jouw boodschap gehoord wordt.

Klanten waar we trots op zijn

Bekijk al onze cases

ENERGYNEST | Communicatie

ENERGYNEST is een Noors energiebedrijf dat met warmteopslag de industrie helpt verduurzamen. Het heeft Castro ingeschakeld om in Nederland bekender te worden en een netwerk op te bouwen:

“ENERGYNEST versnelt de energietransitie van de industrie met thermische opslag en duurzame warmte. Sinds 2023 zijn we ook in Nederland actief. Castro helpt ons met het bekend worden in Nederland. Dat doen ze met veel kennis van de energiesector en een sterk netwerk bij de media en de overheid. Bedankt!”

Mareike Schumm | Head of Marketing & Communications ENERGYNEST

Johnson & Johnson Innovative Medicine | Communicatie

J&J Innovative Medicine Nederland (voorheen Janssen, Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson) benaderde Castro in de zomer van 2023. Het bedrijf vroeg of wij, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, een verkiezingsactiviteit rond het thema gezondheidszorg konden organiseren. Uiteindelijk werd in samenspraak met J&J en de andere twee opdrachtgevers (Amgen en MSD) gekozen voor een verkiezingsdebat.

De organisatie van het debat werd uiteindelijk een coproductie van Castro en New Balls Please Nederland (onze joint venture samen met de Belgische event organizer New Balls Please). Humberto Tan trad op als debatleider en Frits Huffnagel als co-host. Deelnemers waren o.a. Fleur Agema (PVV), Mona Keijzer (BBB) en Sophie Hermans (VVD). Vele duizenden gasten keken online live mee via telegraaf.nl.

De NPO vond de opname en het debat zo geslaagd dat de omroep het verkiezingsdebat tot aan de verkiezingen op NPO Politiek vele malen heeft heeft uitgezonden.Het succes van het debat in Den Haag is in april 2024 herhaald in aanloop naar de Europese verkiezingen. In Brussel organiseerden Castro EU en New Balls Please opnieuw een debat, ditmaal met Frits Wester als debatleider. De lijsttrekkers van D66 en NSC namen deel, evenals direct verkiesbare kandidaten van VVD en BBB. Opnieuw heeft NPO het debat vele malen uitgezonden.

“De samenwerking met Castro en New Balls Please heb ik als ontzettend prettig ervaren. Het was een bewuste keuze, omdat zij een uitstekend netwerk in de politiek en media combineren met veel ervaring met het organiseren van events en alle techniek die daarbij komt kijken. Castro en New Balls Please nemen met een zesje geen genoegen, ze gaan voor een topresultaat en zijn daar wat mij betreft ook in geslaagd.”

Koen Venekamp | Lead Government Affairs & Policy bij Johnson & Johnson Innovative Medicine Nederland

 

Uber | Communicatie

Uber is een technologiebedrijf dat vooral bekendstaat om zijn ride-sharing app, die passagiers verbindt met chauffeurs van particuliere voertuigen via een mobiele app. Naast personenvervoer biedt Uber ook leveringsdiensten zoals Uber Eats, die het mogelijk maakt om maaltijden van lokale restaurants te bestellen en te laten bezorgen. Het EMEA hoofdkantoor van Uber is in Amsterdam gevestigd.

In 2021 trok Uber bij Castro aan de bel voor support op het gebied van communicatie. Uber zocht specifiek onze expertise voor het ontwikkelen en verfijnen van hun communicatiestrategie, met als doel hun boodschappen helder en effectief over te brengen.

Onze diensten voor Uber strekken zich uit van strategisch advies over belangrijke aankondigingen en activiteiten tot hands-on uitvoering, zowel in Nederland als internationaal. We helpen o.a. bij het ontwikkelen van nieuwe campagnes, het begeleiden van mediaverzoeken en de contacten met de pers. Dat leidde onder andere tot uitgebreide interviews met Uber CEO Dara Khosrowshahi in de Telegraaf en EW Magazine.

“Ik heb Castro leren kennen als een zeer hands-on bureau, doordat ze altijd bereikbaar zijn en snel schakelen. Het is fijn om met Castro te sparren over de strategie en ze hebben een heel goed netwerk.”

Rick Janse Kok | Uber, Head of Communications Northern Europe