Masterclass Citymarketing

Donderdag 20 en vrijdag 21 april 2023
- Hotel Babylon, Den Haag

Hoe zet je een gebied, gemeente of regio echt goed op de kaart? Over die vragen gaat de Masterclass Citymarketing.

Castro Communicatie nodigt u van harte uit om samen aan de slag te gaan!

De volgende sprekers zullen hun praktijkervaring met u delen:

  • Peter Kentie – Citymarketing Eindhoven365
  • Lars Flinkerbusch – Voormalig directeur citymarketing Noordwijk, Westland en Maastricht
  • Gert-Jan Hospers – hoogleraar geografie en expert citymarketing
  • Ernst van den Berg – Chief Brand Officer bij Gemeente Den Haag
  • Saskia Bruines – Wethouder Financiën, Economie en Cultuur van Den Haag
  • Frits Huffnagel – voormalig wethouder citymarketing Amsterdam & Den Haag

Kijk hieronder voor meer info of meld u hier aan.

  • De Masterclass Citymarketing wordt georganiseerd door Castro Communicatie
  • De kosten voor het volledig verzorgde tweedaagse programma, inclusief overnachting, bedragen 995 euro (exclusief BTW)
  • Bekijk hier het programma voor de masterclass
  • U kunt zich hier aanmelden

Sprekers

Peter Kentie

Citymarketing Eindhoven365

Peter Kentie is directeur van citymarketing organisatie Eindhoven365. Als geen ander weet hij hoe en waardoor het gelukt is om Eindhoven nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Met een uitgekiende en innovatieve merk- en marketingstrategie die door het vakgebied hoog gewaardeerd wordt. Eindhoven365 stimuleert technologie, design en kennis als pijlers van Eindhoven. Het advies van Peter: wie kiest wordt gekozen. Peter Kentie zal de geheimen achter het succes van Eindhoven onthullen tijdens de Masterclass Citymarketing.

Gert-Jan Hospers

Hoogleraar geografie en expert citymarketing

Prof. dr. Gert-Jan Hospers is bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en economisch geograaf aan de Universiteit Twente. Gert-Jan is een expert op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling. Hij schreef verschillende boeken, waaronder ‘Er gaat niets boven citymarketing’, ‘Visies op de stad’ en ‘Slimme streken: de kracht van het platteland’. Hij zal zich tijdens de Masterclass met name richten op de belangrijkste doelgroep van citymarketing: de bewoners.

Ernst van den Berg

Brandmanager / Management lid van Directie Communicatie & Citybranding gemeente Den Haag

Ernst is het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente Den Haag als het gaat om de citybranding van de stad als hoofd van het Bureau Citybranding. Ernst heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van citymarketing en branding.
Vanaf 2006 is binnen de gemeente Den Haag ingezet op een integrale citymarketingstrategie, onder andere met het installeren van een wethouder citymarketing en de oprichting van een gemeentelijk Bureau Citymarketing. Daarnaast is in de afgelopen jaren gewerkt met en aan de Haagse positioneringsstrategie (Citybranding). Een heldere positionering van Den Haag om richting en focus te geven aan activiteiten en initiatieven van de gemeente en partners om hiermee de identiteit van de stad te versterken.

Luuk Helleman

Strateeg Programmamanager Citybranding / Haagse Positioneringsstrategie

Luuk is sinds 2011 betrokken bij de Haagse citybranding. Hij heeft de hele ontwikkeling meegemaakt van klassieke citymarketing tot strategische branding. Van eind 2020 tot begin 2022 werkte hij als adviseur van een van de wethouders van Den Haag en momenteel werkt hij als programmamanager van de Haagse Positioneringsstrategie (Aanpak Haagse Citybranding). Een strategie die als doel heeft merkwaarden toe te passen op een groot aantal beleidsterreinen. Luuk heeft ruime ervaring met positioneringsvraagstukken, stakeholdermanagement, reputatiemanagement en politieke processen. Daarnaast is Luuk verantwoordelijk voor de strategie Internationale Media aanpak van de gemeente Den Haag.

Laurens Roes

Programmamanager Citybranding

Laurens is sinds 2018 actief bij Bureau Citybranding en heeft vanuit Citybranding onder meer de rol van gemeentelijk projectleider vervuld van de organisatie voor het Haagse themajaar 75 jaar Vrijheid. Dit heeft hij gedaan vanuit zijn ruime ervaring die hij heeft opgedaan in de goede doelenbranche als projectleider van evenementen en het opzetten van grootschalige projecten. De afgelopen twee jaar is Laurens betrokken geweest bij de activatie en implementatie van de Haagse positioneringsstrategie en heeft daarvoor verschillende ondersteunende middelen ontwikkeld. Laurens is daarnaast programmanager van de Haagse Aanpak Branding Talent.

Sander Hanenberg

Head of Marketing & Customer Care, The Hague & Partners

The Hague & Partners is de uitvoerende organisatie van de gemeente Den Haag op het gebied van acquisitie en marketing. Sander Hanenberg is sinds december 2017 aangesteld als Head of Marketing & Customer Care. In zijn afdeling zijn onder meer teams ondergebracht die dagelijks verantwoordelijk zijn voor Story telling/Content creatie, Campagne-Marketing, en Hospitality via The Hague Info Store (VVV) en de Ambassade van Den Haag (Cityhosts).

Lars Flinkerbusch

Directeur en bestuurder van de Economic Board Duin- en Bollenstreek.

Samen met 5 gemeenten, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen wordt vanuit een gezamenlijke agenda gewerkt aan de economie en brede welvaart in de regio. Lars heeft meerdere privaat publieke samenwerkingen opgericht en heeft veel ervaring met transities van citymarketingorganisaties en nieuwe verdienmodellen. Onder andere in Maastricht, Noordwijk en Westland. Lars zal in het perspectief van de huidige ontwikkelingen het belang van de regio toelichten met concrete voorbeelden van succesvolle regionale samenwerking. Daarnaast zal hij zijn visie geven op de ontwikkelingen en kansen in citymarketing.