Jony de Jong

Communicatiemedewerker

Wie Jony zocht in haar kinderjaren, kon haar altijd buiten vinden. Niet rondhangend op Cruyff Courts die veel in steden te vinden zijn, maar op het land tussen gewassen of bij de paarden van een bekende. Jony is geen boerenmeid, maar één die is opgegroeid in een dorpje tussen de bollenvelden en dicht bij zee. En daar woont ze nog steeds: om nieuwe ideeën op te doen of om het hoofd leeg te maken vind je haar buiten, in beweging. Net als toen is sport belangrijk gebleven. De paarden en het hardlopen hebben plaatsgemaakt voor triatlons.

Na een snuffelstage op de middelbare school bij de lokale omroep in Noordwijk, verloor Jony haar hart aan de journalistiek. Ze besloot eerst de opleiding Marketing en Communicatie te doen alvorens ze naar het HBO zou gaan voor de opleiding Journalistiek. Haar opleidingen bevonden zich op plekken waar ze kon wegdromen en waarbij ze het buitenleven bijna weer kon voelen: vlak aan de kust, bij een bos en de opleiding Journalistiek met uitzicht op de haven in Rotterdam. Door deze opleiding kon Jony haar droom verwezenlijken: ze werd journalist.

Na een stage als radioverslaggever in het Groene Hart bleef Jony bij Omroep West. In de dertien jaar die volgden, heeft ze zich volledig kunnen ontwikkelen als allround journalist. Naast redacteur/verslaggever werd ze radioproducer, onderzoeksjournalist en eindredacteur van het zeer succesvolle televisieprogramma: Talkshow FRITS! Haar strepen heeft ze niet alleen verdiend door het maken van hoogwaardige radio en televisie, ook online en social media lopen als een rode draad door haar carrière.

Voor vernieuwingen zijn sterke creatieve geesten nodig, denkers. Na het consulteren van een loopbaancoach blijkt dat Jony zowel een denker als een doener is. Zo zijn haar ideeën logisch en deinst ze er niet voor terug om snel actie te ondernemen en om keuzes te maken. Jony is een echt groepsmens en doet graag dingen samen. Desalniettemin is ze uitstekend in staat om zelfstandig te opereren.

Haar talenten: als communicatiemedewerker toont ze initiatief en heeft ze een sterke ondernemingsgeest waarmee ze anderen overtuigt en aanstuurt. Daarbij heeft Jony een sterke wilskracht, wat haar in staat stelt om zaken gedaan te krijgen. Ze is actief, plichtsgetrouw, vlot en bereid veel op te pakken waarbij ze gedisciplineerd en efficiënt werkt.

Naast haar carrière in de communicatiebranche is Jony volop bezig met haar passie voor sport en voeding: met haar onderneming Jony on the move coacht ze mensen naar een gezondere levensstijl. Zelf is ze triatlonatleet en zwemt, rent en fietst ze flinke afstanden. En het belangrijkste: ze is de trotse moeder van haar zoon Jack.

Jony ondersteunt naast haar baan de medezeggenschapsraad (MR) van de Leo Kanner Onderwijsgroep. Dit is een onderwijsinstelling voor kinderen met autisme in Oegstgeest.

Jack heeft een grote fascinatie voor treinen en vliegtuigen, het zal je daarom niet verbazen dat Jony bovengemiddeld veel weet over alles wat vliegt of op het spoor voorbij raast. ‘Uren vliegtuigspotten langs de start/landingsbaan bij de A9 hoort er dan gewoon bij, net als treinen kijken en slenteren in het Spoorwegmuseum in Utrecht’, vertelt Jony. Toch pakt ze liever de auto en als ze dan toch met openbaar vervoer moet dan gaat de vouwfiets mee. ‘Ik ben niet zo’n stadsmens, op de fiets een stad verkennen is leuk en veel relaxter’, besluit Jony.

Een aantal hoogtepunten uit de carrière van Jony:

2010: Door werkgever genomineerd voor De Tegel

2010: Genomineerd voor De Loep (Jong Talent)

2010: Winnaar werkgeverprijs (WestAward)

2010: Genomineerd voor een NL Award

2011: Winnaar werkgeversprijs (WestAward)

 

Ben je benieuwd wat Jony en Castro Communicatie voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!