Cases

Johnson & Johnson Innovative Medicine

J&J Innovative Medicine Nederland (voorheen Janssen, Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson) benaderde Castro in de zomer van 2023. Het bedrijf vroeg of wij, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, een verkiezingsactiviteit rond het thema gezondheidszorg konden organiseren. Uiteindelijk werd in samenspraak met J&J en de andere twee opdrachtgevers (Amgen en MSD) gekozen voor een verkiezingsdebat.

De organisatie van het debat werd uiteindelijk een coproductie van Castro en New Balls Please Nederland (onze joint venture samen met de Belgische event organizer New Balls Please). Humberto Tan trad op als debatleider en Frits Huffnagel als co-host. Deelnemers waren o.a. Fleur Agema (PVV), Mona Keijzer (BBB) en Sophie Hermans (VVD). Vele duizenden gasten keken online live mee via telegraaf.nl.

De NPO vond de opname en het debat zo geslaagd dat de omroep het verkiezingsdebat tot aan de verkiezingen op NPO Politiek vele malen heeft heeft uitgezonden.Het succes van het debat in Den Haag is in april 2024 herhaald in aanloop naar de Europese verkiezingen. In Brussel organiseerden Castro EU en New Balls Please opnieuw een debat, ditmaal met Frits Wester als debatleider. De lijsttrekkers van D66 en NSC namen deel, evenals direct verkiesbare kandidaten van VVD en BBB. Opnieuw heeft NPO het debat vele malen uitgezonden.

“De samenwerking met Castro en New Balls Please heb ik als ontzettend prettig ervaren. Het was een bewuste keuze, omdat zij een uitstekend netwerk in de politiek en media combineren met veel ervaring met het organiseren van events en alle techniek die daarbij komt kijken. Castro en New Balls Please nemen met een zesje geen genoegen, ze gaan voor een topresultaat en zijn daar wat mij betreft ook in geslaagd.”

Koen Venekamp | Lead Government Affairs & Policy bij Johnson & Johnson Innovative Medicine Nederland